Tokat’a gitmek lazım, Romancı’yı görmek lazım!

Hz. Mevlana “Tokat'a gitmek lazım” demişti. Tokat'a gitmek lazım. Tokat'ta “Tokat”ı görmek lazım.Öncelikler sıralamasında, zaruretler bahsinde herkesin kendine göre oluşturduğu listeler vardır. Benim listemin...

Hz. Mevlana “Tokat'a gitmek lazım” demişti. Tokat'a gitmek lazım. Tokat'ta “Tokat”ı görmek lazım.
Öncelikler sıralamasında, zaruretler bahsinde herkesin kendine göre oluşturduğu listeler vardır. Benim listemin birinci sırasında gençlere zaman ve mekan şuurunun kazandırılması yer alıyor. Gençlerin zaman ve mekan şuuru kazanmasında öğretmenlerin mesuliyeti büyük.
Bu mesuliyetten bihaber yaşayan öğretmenler de var, 7/24 bu mesuliyet ile yaşayanlar da...
Tokat'ta Taşhan'da Romancı diye anılan bir sahaf dükkanı mesuliyet sahibi bir öğretmenin gayretleri ile ayakta. Bu mekana ev sahipliği yapan öğrencilerle tanıştım. Mekanı siz anlatın bütün gençlere örnek olsun dedim. Anlattılar. Buyurun:
“Romancı güzellik olsun diye açılmış bir yer...”
Romancı yaklaşık iki yıl önce öğretmenimizin kendi tabiriyle 'güzellik olsun' diyerek üç dostuna sunduğu bir sahaf açma fikriyle ortaya çıktı. Adı sahaf ama asıl amaç kitap okuma gruplarıyla bir güzellik ve farkındalık oluşturmak. Gencinden yaşlısına dertleşebileceğimiz bir gönül evi oluşturmak. Belki hayata değil olumlu bakmayı, sadece bakmayı dahi unutmuş olanlara bir göz olabilmek. Ne yapalım, ne yapalım derdine düşüldüğünde 'hadi Romancı'ya gidip çaylarına ve dertlerine ortak olalım' denmesinin istendiği bir yer Romancı. Elde edilen gelirin burs ve hayır işlerinde kullanıldığı bir yer ayrıca. Geçen zaman içinde amacımıza ulaştığımızı gösteren birçok sahneye şahit oldum. Kitap okuma gruplarıyla hayatı değişenlerden kimliğini bulanlara, güzellikleri fark edip paylaşmaya başlayanlara, dükkana geldiği için sevinçten gözleri parlayanlara dek birçok sahne hafızamda saklı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar