“Süpermarket kurbanı” caiz mi?

Her Kurban Bayramı öncesi ne yazık ki bizi Rabbimiz’e yaklaştıracak bir gündemin değil, bir vacibin (Hanefi fıkhına göre kurban kesmek vaciptir) imha edilmesine yönelik tartışmaların içinde buluyoruz kendimizi. Bu...

Her Kurban Bayramı öncesi ne yazık ki bizi Rabbimiz’e yaklaştıracak bir gündemin değil, bir vacibin (Hanefi fıkhına göre kurban kesmek vaciptir) imha edilmesine yönelik tartışmaların içinde buluyoruz kendimizi.

Bu sene sosyal medyayı en çok ilgilendiren tartışma DİB’in süpermarketlerde kesilen kurbanların kurban olmayacağı fetvası oldu.

DİB birkaç markayı sıralıyor. “Market kurbanı” birkaç marka ile sınırlı mı? Eski yazılarımı yayınlayan biri değilim. Ama bu defa müsaadenizle 2006 yılında Kurban Bayramı’nda yayınladığım yazıyı dikkatinize sunmak istiyorum. “Market Usulü” kurban kesmenin sıkıntılı yüzüne 12 yıl önce dikkat çekmiştim.

10 Ocak 2006’da yayınladığım yazı, buyurun :

Kurban tartışmalarından dilinizi ve gözünüzü koruyun!

Bir iki yıl önceydi zannediyorum. Dini içerikli yayınlar yapmaya gayret eden radyo kanallarının birinde, bir süpermarket reklamı vardı. “Kurbanlarınız, siz alış-verişinizi yaparken güvenli bir şekilde kesilir, kemikleri ve etleri birbirinden ayrılmış olarak paketlenir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar