Sözü israf ediyorsun TÜRKİYE! Bize sükûtu değerli insanlar lazım

Zor günler yaşıyoruz. Dar günler yaşıyoruz. Dışımıza dışımıza taştığımız günler yaşıyoruz.Acıya karşı nasıl bir dil tutturacağımızı, şiddeti...



Zor günler yaşıyoruz. Dar günler yaşıyoruz. Dışımıza dışımıza taştığımız günler yaşıyoruz.
Acıya karşı nasıl bir dil tutturacağımızı, şiddeti nasıl kınayacağımızı, şehitlerin ailesine nasıl bir dil ile yaklaşacağımızı hala bilmiyoruz.

Şunca yıldır bir ortak dil tutturamayışımızda bir tuhaflık yok mu?
Ölenlerin sayısı yüksek olunca konserlerimizi iptal ediyoruz. Yakamıza siyah bir kurdele takıp duyarlılığımızı resmediyoruz.
İnstagram çağında herkes “üzüntüsünü resmediyor” acele tarafından. Keşke ben öleydim filan diye cümleler kuruyor magazin yıldızları.

Sen ölme artist! Kimse senin ölmeni beklemiyor. Ama mesela düzenli olarak yılda bir defa şehit yakınları için konser verebilirsin.
Kendi suretini resimlemek yerine, şehit yakınlarının kuruyan dal hayatına düzenli olarak tanıklık edebilirsin.
Analar ağlamasın diye cümleler kurup sosyal medya takipçisine poz vermek senin için bayağı faideli bir şey. Sen de bir defa değil her an başkaları için kazancını faideli hale getirebilirsin.
Küfür niyetine bu ÜLKE BU ÜLKE diyorsunuz ya.

DURUN ORDA!

Mültecilerin her yerden kovulan bedenlerine bakıp da bir ülkemiz olduğu için şükretmediğimiz/sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz için pişmanlıktan kavrulacak günlere gelmeyiz inşallah.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 415 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar