Şeytan tesettüre girince (2)

I- Herkes birbirine tesettürlü şeytan vidyosundan bahsediyor. Bu vidyonun ulaştığı tepki düzeyi, “eleştiri”, şikayet, öküzün altında buzağı arama, bu vesile ile eteğindeki taşları dökme...

I- Herkes birbirine tesettürlü şeytan vidyosundan bahsediyor. Bu vidyonun ulaştığı tepki düzeyi, “eleştiri”, şikayet, öküzün altında buzağı arama, bu vesile ile eteğindeki taşları dökme şıklarının hepsine birden cevap veren “verimliliği” ortaya koyuyor.
İmam hatip lisesi öğrencilerinin çekmiş olduğu son derece amatör bir vidyo üzerine köşe yazarlarının siyasi analizler döktürmesi, bu vesile ile AK Parti kadın politikaları ile, Cumhuriyet yılları kadın kazanımına kadar gitmeleri şaşırtıcı mı? Değil.
Birileri eleştiriyor, o halde biz savunalım anlayışının devreye girmesi yeni bir şey mi? Elbette hayır.
Etik ve estetik değer açısından konuşulmayı imkansız kılacak kadar amatör bir çalışma için “edebi kamu”nun bu seferberliği, eleştirel damarımızın ontolojik resmini vermesi açısından bir belge niteliğinde.
Bu vidyoda Cuma günü yayınladığım yazıda olduğu gibi imam hatip liseli genç kızları bile çileden çıkaran; imam hatipli de imam hatipli ille de imam hatipli vurgusunun olmadığını düşünün.
Metnin içinde imam hatip kelimesi hiç geçmesin.
Hatta tesettür, kız erkek ilişkisi, abdest, namaz da geçmesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 33 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar