‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ paydasında toplandık yeniden!

15 Temmuz destanının kadın kahramanlarını konuşuyoruz günlerdir. Eylemlerini, hissettiklerini, ideallerini konuşuyoruz.Eşinin kamyonunun direksiyonuna geçip yoluna çıkan gençleri kamyonu doldurup Boğaz...

15 Temmuz destanının kadın kahramanlarını konuşuyoruz günlerdir. Eylemlerini, hissettiklerini, ideallerini konuşuyoruz.
Eşinin kamyonunun direksiyonuna geçip yoluna çıkan gençleri kamyonu doldurup Boğaz Köprüsü'ne giden Şerife Boz'u, evinden yürüye yürüye köprüyü varıp “Benim köprümü ne hakla kapatırsınız” diyerek askere hesap sorarken yaralanan Safiye Bayat'ı konuşuyoruz.
Hayat arkadaşlarını, oğullarını, kardeşlerini, babalarını kaybeden kadınların, şehit emanetine sahip çıkan dirayetlerine hayran, duayı duaya ekliyoruz.
15 Temmuz gecesinde yazılan destanda kadınların emeği çoktur. Meydanlar demokrasi direnişi için dolduysa bunun kıvılcımına vesile olanların başında CNN Ankara temsilcisi Hande Fırat geliyor.
Hande Fırat Face time üzerinden Cumhurbaşkanımız ile görüşme yapmamış olsa idi meydanlar o kadar hızlı dolmayacaktı belki de...
Hande Fırat, haber ve teknoloji kullanımında ders kitaplarında okutulacak bir başarıya imza attı. Cumhurbaşkanımızı yayına almak konusunda ısrarı olmasa idi olayların seyri başka türlü gelişebilirdi.
Hande Fırat'ın kişiliğinde işini iyi yapan insanlara saygı duymamız gerektiğini bir kez daha idrak ettik.(Ettik mi sahiden?!)
Dünya kamuoyu Hande Fırat'ın başarısını takdir ederken aklı evveller korosu, onu hükümet yalakası olmakla suçladı, tiyatronun bir parçası olduğunu söyleyeme kadar vardırdılar işi.
15 Temmuz gecesi T.C. Cumhurbaşkanı'nın hepimizin Cumhurbaşkanı/Başkumandanı olduğunu hala idrak edemeyenler vardı çünkü. Onlarla ilgilenmiyorum. Ama Hande Fırat'ın Ayşe Arman'a vermiş olduğu söyleşideki şu satırları çok önemsiyorum. Bu satırların “BİZ” paydasını genişletici maya olmasını diliyorum buyurun:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar