“Sakıncalı” youtuber, küçük erkek çocuklar için “rol model” olursa?

Sömestr tatiline denk getirilerek hazırlanmış bir film var. Bir youtuberın hayatı. Küçük çocuğu olmayanlar  adını pek duymamıştır büyük ihtimal, fakat bu satırların yazarı iki yıl...

Sömestr tatiline denk getirilerek hazırlanmış bir film var. Bir youtuberın hayatı. Küçük çocuğu olmayanlar  adını pek duymamıştır büyük ihtimal, fakat bu satırların yazarı iki yıl önce gençliğin internette oyun oynama alışkanlığı üzerinde araştırma yaparken; özellikle 8-10 yaşındaki çocukların ne olacaksın sorusuna büyüğünce Enes Batur olacağım cevabını vermesiyle bir şok yaşamış, bilmediğimiz bir dünya için ideallerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz diyerek bütün dikkatini gençlerin ve çocukların youtube’ta geçirdiği zamana  yoğunlaştırmıştı.

 Bazı ebeveynlerinin “o kim ki hayatı bir de filme alınıyormuş” dedikleri kişinin hayatını anlatan film, üç günde gişe rekoru kırdı.

Az maliyete çok kazanç bir gişe rekoru ile karşı karşıya olduğumuz için meselenin ekonomik boyutuna odaklanılıyor, sanatsal özelliklere sahip olmayışı üzerinde duruluyor.

Liberaller filmi savunuyor, idealistler “vay geldi memleketin başına” kederiyle karalar bağlıyor.

Liberaller, Ne olacak canım bir film ile bir şey olmaz bu memleket ne porno filmler gördü 70’li yıllarda, hiç de bir şey olmadı diyerek keyifle ayaklarını uzatıyor, hızını alamayanlar  Ben oğlum ile birlikte gittim filme hiç de küfür yoktu üstelik diyerek genç anne babalara rehberlik etmeye kalkıyor.

Meselenin ticari boyutu sanatsal zaafiyeti üzerinde durulacaktır, durulması gerekiyor, lakin daha acil olan husus “yeni dünya”nın zaman ve mekan idraki üzerine yoğunlaşmamız, tek tek örnekleri ortak bir payda üzerinde analiz edebilecek verilere sahip olmamız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 318 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar