Resmi Kadir Gecesi'nde kandil tebrikleşmesi!

Pazartesi günü Ramazan-ı Şerif'in 27.gecesini idrak ettik. Camiler doldu taştı. Sahur vaktine kadar İstanbul uykuya yenilmedi ibadet neşesine gark oldu.Allah dualarımızı kabul etsin. İslam ümmetini muzaffer eylesin.Dikkat ederseniz...

Pazartesi günü Ramazan-ı Şerif'in 27.gecesini idrak ettik. Camiler doldu taştı. Sahur vaktine kadar İstanbul uykuya yenilmedi ibadet neşesine gark oldu.
Allah dualarımızı kabul etsin. İslam ümmetini muzaffer eylesin.
Dikkat ederseniz Ramazan-ı şerifin 27. gecesini idrak ettik dedim. Kadir gecesini idrak ettik demedim. Çünkü Peygamber Efendimiz Kadir Gecesi'ni bilhassa Ramazan-ı şerifin son on gününde aramamızı tavsiye ediyor.
Öyleyse Efendimiz'in tavsiyesine ve Allah Teala'nın Kadir Gecesi'ni gizlediği bilgisine rağmen takvimlerimizden başlayarak adeta “kesin bilgi yayalım” anlayışı ile 27 geceyi niçin “resmen” Kadir Gecesi ilan ediyoruz?
Üstelik gün boyu gsm mesajları, sosyal medya aktivitesi olarak “kandil tebrikleşmesi” yapıyoruz.
Efendim, Kadir günü, Kadir Gecesi kandil değildir. Dolayısıyla “Kandilin mübarek olsun” diyerek tebrikleşme yapılmaz.
Olsa olsa inşallah bu gün Kadir Gecesi'dir ve biz de inşallah Kadir Gecesi'ni idrak edenlerden oluruz diye dua edilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar