O akşam metroda neler yaşandı?

"Acilen bütün kurumlar çalışanlarına sivil savunma eğitimi vermeli. Hayatın her anında ve alanında hayat kurtaran bilgilere ihtiyacımız var”.Yukarıda okumuş olduğunuz cümleleri, Cumartesi akşam saatlerinde...

"Acilen bütün kurumlar çalışanlarına sivil savunma eğitimi vermeli. Hayatın her anında ve alanında hayat kurtaran bilgilere ihtiyacımız var”.
Yukarıda okumuş olduğunuz cümleleri, Cumartesi akşam saatlerinde tivit olarak attım. İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleşen canlı bomba eyleminin dehşeti ve korkusu hakim olduğu için yukarıdaki cümlelere, “Durum bu kadar mı vahim?” diye korkuyla ya da nolacak işte bu da AK Çözüm diye aşağılayarak tepki gösterenler oldu.
Bu cümleler 15 Mart Salı akşamı Kadıköy-Kartal metrosunda tanık olduğum bir epilepsi vakasından bu yana düşündüğüm cümleler.
Önce size vakadan bahsetmeliyim.
Bir kişi titreyerek kendisini yere attı. Yerde titremeye devam etti. Önce bir erkeğin sesi duyuldu. Durun ben doktorum diyen. (O kişinin sivil savunma uzmanı olduğunu sonradan öğrenecektim.) Adam yerde yatan hastanın yanına varıncaya kadar genç bir kadının olaya müdahale ettiğini gördüm. (Genç hanım doktormuş.) Hasta yan çevrildi. Bir bey hastanın hareket ederek kendisine zarar vermesini engelledi, daha sonra imdat freni çekilerek durum makiniste haber verildi. Makinist bir sonraki istasyonda ambulansın hazır olacağını söyledi. İki istasyon arasında hastanın atağı zayıflamış ayağa kalkacak hale gelmişti. Olaya müdahale eden doktor hanım hastanın koluna girerek onu trenden çıkardı. Nerede sağlık ekipleri derken iki kişinin gelmekte olduğunu gördük. Doktor hanım hastayı görevli kişilere teslim etmek yerine ona eşlik etti, bizim tren de yoluna devam etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 28 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar