Muhayyilesi kıt öğretmenler şovmen niyetine kitap yazmaya kalkarsa...

Okuldan kitaba, sokaktan Youtube’a, Y ( 1989-1998) ve Z (1998’den sonra dünyaya gelenler) kuşağının ilgi alanlarından haberdar değiliz.Y ve Z kuşağını, zevkleri ve tercihleri üzerinden değil, daha ziyade ya maktul ya...

Okuldan kitaba, sokaktan Youtube’a, Y ( 1989-1998) ve Z (1998’den sonra dünyaya gelenler) kuşağının ilgi alanlarından haberdar değiliz.

Y ve Z kuşağını, zevkleri ve tercihleri üzerinden değil, daha ziyade ya maktul ya katil ya da bir erkek ya da bir kız yüzünden karıştıkları kavgalardan tanıyoruz.

Aralarından sıyrılıp fenomen olanları ise, “yaşlı ünlüler”, kendileri için elverişli bir dayanışma nesnesi haline getirmeye çalışıyor.

Liberaller, “Gelmekte olan en iyisidir, o halde en erken ben övmeliyim bu yeni gelenleri” telaşına düşerken; muhafazakarlar önce “Gençlik elden gidiyor” hazır kalıbına sığınıp, bir müddet bu şikayet makamında dinlendikten sonra, gençlere cazip görünmek maksadıyla her şeyin içine önce yudum yudum sonra avuç avuç su döküyor. Tasavvuf, tarih, edebiyat, matematik her şey nasibini alıyor bu “sulu” ilaveden.

Sulu ilave, test kitaplarında ayyuka çıkmış durumda. Hatırlayacaksınız, beni dehşete düşüren matematik sorusundan bahsetmiştim 7 Şubat tarihli yazımda:

“Günaha batmış matematik sorusu” mu? Evet test kitabından.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar