Merhamet borsası ve Cüneyt Özdemir’in ekran dili (2)

Tahmin ettiğim gibi Çarşamba günü yazmış olduğum yazıya dair pek çok tepki ve yorum aldım. Öncelikle en nötr eleştiriden başlayayım:“Cüneyt Özdemir'in programını eleştirmenizi...

Tahmin ettiğim gibi Çarşamba günü yazmış olduğum yazıya dair pek çok tepki ve yorum aldım. Öncelikle en nötr eleştiriden başlayayım:

“Cüneyt Özdemir'in programını eleştirmenizi anlayamadım. Cüneyt Özdemir enteresan bir teknik kullanıyor. Maksadının Almanya'nın politikalarını desteklemek olmadığını anlamış olmalısınız. O, olaylara sadece mülteciler açısından bakmaya çalıştı. Sizin övmelere doyamadı diye eleştirdiğiniz durumu ben, mülteciler için iyi şeyler yapıldığını görme coşkusu olarak gördüm .
Bir iletişimci olarak şunu da söylemem gerekiyor: Özdemir kullanmış olduğu dil ile karşısındaki savunmaya değil kendisine daha eleştirel bakmaya zorluyor. Unutmayın ki, Almanya'nın niyetine dair yorumları Cüneyt Özdemir'in yapmış olduğu program sayesinde Almanya'nın vekillerinden duymuş olduk.”

Başlığa Cüneyt Özdemir'in adını çıkarmasaydım yazı muhtemelen başka bir yerden okunurdu. Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız, Türkiye'nin en başarılı programcılarından olan Cüneyt Özdemir üzerinden “aynı kare”yi alınganlık kodlarıyla nasıl başka bir şekilde “gördüğümüzü” konuşmak üzere başlığa Cüneyt Özdemir'in adını çıkardım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar