Marangoz arkadaşlara hitaben: Lütfen istirahat buyurun!

I -Hayatı anlamak için yeterli kelimelerden yoksun insanların, kelimeleri ile ters orantılı bir şekilde muktedir olma arzusu var. Anlamadığı hayatı anlatmak, başkalarına yol göstermek için nasıl da canhıraş...

I -

Hayatı anlamak için yeterli kelimelerden yoksun insanların, kelimeleri ile ters orantılı bir şekilde muktedir olma arzusu var. Anlamadığı hayatı anlatmak, başkalarına yol göstermek için nasıl da canhıraş bir performans sergiliyorlar. Sanırsınız seferberlik ilan edilmiş, işte bu insanlar da en fedakâr, en cesur insanlar olduğu için kim var diye sorulduğunda ben varım diye ortaya atılmış. Herkesi hizaya çekmeye hazır. Konuşuyor konuşuyor ve hiçbir şey söylemiyor.

Dini ıstılahları arka arkaya sıralayarak vidyo çektiği için kendisini veli sanan acemi Youtuberlarla, suyunun suyu cümlelerle bayağı dedikodu malzemesini arka arkaya sıraladığı için “siyasi analiz” yaptığından emin “büsbüyük düşünerler”le, ortalık toz duman. Fakat bazı bünyeler bu toza ve dumana o kadar alışmış ki ortamı pek hijyenik buluyor olmalılar.

Her iş bitmiş de sıra bendenizin sosyal medya hesabımda dile getirdiğim cümlelerin bazı sitelerin “manşet” ihtiyacını karşılamasına gelmiş dayanmış:

Yeni Şafak’ta kıyamet koparken FatmaBarbarosoğlu’nun gündemi ‘dışarda kahvaltı’...

Yukarıdaki manşete ve “söylem analizine” vesile olan sosyal medya hesabımdan yazdığım cümleler şöyleydi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 97 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 147 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar