Mahalle bitti, “sanal sokak” karşılaşma mekanı olacak mı?

-I- 15 Kasım Perşembe. Merhum Kürşat Bumin’in cenazesi için metro, Marmaray, metro sonra taksiye binerek Bebek Camii’ne vasıl olmak üzere yola çıkıyorum. Kendini fena halde ilkbahar gibi hissettiren güz, birden kış...

-I-

15 Kasım Perşembe. Merhum Kürşat Bumin’in cenazesi için metro, Marmaray, metro sonra taksiye binerek Bebek Camii’ne vasıl olmak üzere yola çıkıyorum. Kendini fena halde ilkbahar gibi hissettiren güz, birden kış olarak göründü perşembe sabahı. Kış cenazeleri neden bilmem beni çok başka türlü sarsar. Merhumu kara toprağın kara bağrına emanet edişe, derin bir üşüme ve titreme eşlik eder.

Yol boyunca, günlerdir merhum Kürşat Bumin’in ölümü ile neden bu kadar sarsılmış olduğumu düşünüyorum. Kendisiyle uzun bir sohbetimiz olmadı hiç. Ayaküstü selamlaşırdık, hal hatır sorardık karşılaştığımız mekanlarda. Bendeniz daha ziyade Tülin Bumin ile uzun uzun sohbet etme imkanına kavuştum. Prof. Dr. İbrahim Kalın’ın yönettiği başörtüsünün tartışıldığı TRT’deki açık oturuma Prof. Dr. Tülin Bumin, Nazlı Ilıcak, Cumhuriyet Kadınları Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Çoban ve bendeniz katılmıştık. Yıl 2008.

Tülin Hoca’yı ilk defa o gece tanıdım, göz hizasından iletişim kuran, muhatabını dinlemeyi önemseyen hali ile, daha ilk karşılaşmamızda dünyamın içinde buldum. İkinci karşılaşmamız Türkiye’nin Frankfurt Kitap Fuarı’nın onur konuğu olduğu yıl Berlin’de bir sempozyumda oldu. İlk bakışta tanımanın verdiği emniyet, kişiyi en iyi yolculukta tanırsınız ilkesi ile birleşti.

Bir vesile ile Tülin Hoca’yı aramayı severdim. En son ayağının kırıldığını öğrendiğimde telefonda görüşmüştük. Kürşad Bumin’in haberini Tülin Hanım’dan alırdım daha ziyade.

71 yaşında vefat eden Kürşad Bumin’in ölüm haberini Sibel Eraslan’ın tiviti ile öğrenince ciddi bir şok yaşadım. Daha bir gece önce benim bir tivitimi RT etmişti Kürşat Bumin. Ne olmuştu? Kalp krizi? Trafik kazası?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 7 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 97 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 147 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar