Magazin yıldızları kitaptan anlamaz, çobanlara gidelim...

Sevdiğimiz en önemli şey ilk olmak.Bir şeyi ilk defa yapan olma sıfatını ele geçirdiğimiz an değmeyin keyfimize.Pazar günü böyle bir ilki yaşadık.Nisan'ın 3. pazar gününü “Kitap Hediye Etme...

Sevdiğimiz en önemli şey ilk olmak.
Bir şeyi ilk defa yapan olma sıfatını ele geçirdiğimiz an değmeyin keyfimize.
Pazar günü böyle bir ilki yaşadık.
Nisan'ın 3. pazar gününü “Kitap Hediye Etme Günü” olarak ilan ettik. İlanımıza “dünyada bir ilk” sloganını eklemeyi ihmal etmedik.
İyi de 23 Nisan zaten “Dünya Kitap Günü” hemen ondan bir kaç gün önce kitap hediye etme günü ilan edip, bunu da dünyada bir ilk diye pazarlamaya kalkmanın anlamı nedir?
“Benden sana kitap” hediye etiketiyle bir de kamu spotu hazırlanmış ki tam evlere şenlik. Türkiye'de değil de siz sanacaksınız Finlandiya'da yaşıyoruz.
Niye mi Finlandiya? Eğitim seviyesinin en yüksek olduğu, en sakin ülkelerden biri Finlandiya da ondan.
Kamu spotunu yapanlar necip ülkemi hiç tanımıyor.
Mesela küçük kız simitçiye kitap hediye ediyor, simitçi tezgahını bırakıp başlıyor okumaya.
Bir delikanlı bankta oturan yaşlı bir hanıma “benden sana” etiketiyle kitap hediye ediyor, kadıncağız aldığı hediyenin neşesiyle en az beş yaş gençleşiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 714 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar