Kimselere saygı göstermeyenler herkesten saygı bekliyor!

-I- En son ne zaman yaptığı işten dolayı birine beddua ettiniz, bağırdınız, şikayette bulundunuz diye sorulsa hiç düşünmeden arka arkaya sıralarız.İşini iyi yapan insanlara gösterdiğimiz...

-I-

En son ne zaman yaptığı işten dolayı birine beddua ettiniz, bağırdınız, şikayette bulundunuz diye sorulsa hiç düşünmeden arka arkaya sıralarız.

İşini iyi yapan insanlara gösterdiğimiz saygı, saygımızı ifade ediş biçimi üzerinde konuşmaya kalksak, vereceğimiz örnekler birkaç taneyi geçmez, üstelik verdiğimiz örnekler çok eski bir zamana da ait olabilir.

Markette “hesabımızı gören” kasiyere nezaket göstermek, bir iki insani cümle kurmak konusunda tutuk davranırız. Ama zinhar bir hata yapmasın sözcükler ağzımızdan çıkmak için hazırda bekler.

Pazarda en güzel ürünleri seçerek tartan esnafa teşekkür etmek aklımızdan bile geçmez. En iyilerini verdin teşekkür ederim iki tane de eziğini ilave et de bütün pörsümüş ürünler sana kalmasın diyecek kadar adil olmak kaçımızın aklına geliyor?

Ev içi ilişkilere gecelim. Ev dağınık olsa evin beyi ne bu evin hali diye sitem etmeye hazırdır. Ama bir gün de ev halidir dağılır, bu kadar düzenli tutmaya uğraşma diyen var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar