Kime güveneceğiz diye sormuştunuz, işte cevabı...

Esenler Belediyesi'nin “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında ilçenin öğrencileri ile bir araya geldik. Çok güzel bir program oldu. Gençler sordu, ben cevapladım.Önemli olan doğru soruyu sorabilmek. Ara ara öğrencilerin...

Esenler Belediyesi'nin “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında ilçenin öğrencileri ile bir araya geldik. Çok güzel bir program oldu. Gençler sordu, ben cevapladım.

Önemli olan doğru soruyu sorabilmek. Ara ara öğrencilerin yanlış sorularına, yargılayıcı sorularına itiraz etsem de, programa gösterdikleri alaka, soru sormak konusundaki tatlı heyecanları, yarınlar adına beni umutlandırdı.

Öğretmenlerden oluşan jüri en iyi soruyu soran öğrenciyi seçti. Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi'nden Beyza, 57 puan ile günün birincisi oldu.

Öğrencileri, soru düşüncenin ebesidir anlayışı ile sorular üzerinden yarıştırırken; onların düşünce dünyasını, kendilerini ifade ediş biçimlerini, öğrenilmiş yargılarla muhataplarını tasnifleme girişimlerini, yakından görme imkânı bulmuş oldum.

Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerinin de bir derdin ıstırabı olarak sordukları sorular oldu ki, bu yazının esas yazılma sebebi bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 415 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar