Kibir, riya, gösteriş bahçesinde imanı korumak...

8 Nisan Cumartesi günü Yeni Şafak’tan, muhabir Dilber Dural, hazırladığı dosya için Ramazan ayında okuduğum kitapları öğrenmek istediğini söyledi. Birkaç kitap okudum, daha ziyade sesli kitap dinledim....

8 Nisan Cumartesi günü Yeni Şafak’tan, muhabir Dilber Dural, hazırladığı dosya için Ramazan ayında okuduğum kitapları öğrenmek istediğini söyledi. Birkaç kitap okudum, daha ziyade sesli kitap dinledim. Okuduğum kitaplar COVİD sonrası “ölüm çalışmaları”, dinlediğim sesli kitaplar ise edebiyat-siyaset paydasında toplanabilecek kitaplar. Hal böyle olunca Ramazan’da okunan kitaplar dosyası için isimlerini zikretmek pek anlamlı gelmedi.

Telefonu kapattıktan sonra dinlediğim kitaplar arasında Peygamberler Tarihi’nin de olduğunu, üstelik Nisan Kumru’nun sesinden Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın Peygamberler Tarihi kitabındaki peygamberlerin hayatını dinledikten sonra merhum Asım Köksal’ın Peygamberler Tarihi’nden de okuduğumu hatırladım.

Esasında İsmet Özel’in Kırk Hadis’inden bu yana Ramazan ayı boyunca Kırk Hadis kitaplarını okumaya itina gösteriyordum. Bu sene tek bir hadis-i şerifi kendime ödev olarak verdim.

Doç. Dr. Osman Gürman’ın Türkçe’ye kazandırdığı İmam Gazali’nin Adap kitabında şu hadisi şerifi sizin de dikkatinize sunmak istiyorum:

“Allah Resulü (s.a.v.), Muaz sana bir söz söyleyeceğim. Ezberlersen, Allah katında sana yararı olur. Ezberlemez...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar