Kendi cenaze törenini izleyen lider!

I-Cenazemize kimlerin katılacağını, nasıl bir uğurlama ile gideceğimizi merak ederiz. Bu merak daha ziyade ilk gençlik yıllarındadır. Ölüme yaklaştıkça, ölümü unutan yanımız baskın...

I-

Cenazemize kimlerin katılacağını, nasıl bir uğurlama ile gideceğimizi merak ederiz. Bu merak daha ziyade ilk gençlik yıllarındadır. Ölüme yaklaştıkça, ölümü unutan yanımız baskın gelir.

Temmuz 2018 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth’in rahatsızlanmasının ardından Kraliçe için cenaze töreni provası yapıldı. “London Bridge” adı verilen cenaze planına göre Kraliçe’nin ölümünün ardından Başbakan Theresa May bir konuşma yapacak ve on günlük yas ilan edilecekmiş.(Therasa’nın Kraliçe’den evvel ölmeyeceğinin garantisi mi var?) Prova burada bitmiyor. Ölüm haberinin ekranlara nasıl yansıyacağı, spikerlerin nasıl giyineceğine kadar hiçbir teferruat atlanmıyor.

Hem biyolojik ömrü hem de taht ömrü açısından “Büyükanne Victoria”yı bile geçen II. Elizabeth, babası VI. George’un ani ölümü ile tahta pek de hazır olmadığı bir zamanda oturmak zorunda kalmıştı. Yedi ülkenin Kraliçesi olarak tahta oturduğunda henüz 26 yaşındaydı ve beş yıllık evliydi. Çok ölümler gördü Kraliçe. Çok merasimler gördü. Ama kendi cenaze töreninin provasını görecek kadar uzun, konforlu, kurallı yaşamış olsa da asla kendi cenaze törenine katılanları seyretmek konforuna sahip olmayacak II. Elizabeth.

Diyorsunuz ki böyle bir konfora sahip olanlar var mı aramızda?

Evet. Dünyanın bütün liderlerinin kendi cenaze törenine katılışını izleyen bu lider sizce kim olabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar