“Kamusal Alanda Müslüman Erkekler”

Seçim sonuçlarını analiz eden pek çok yazı ve yorum duyacaksınız. En iyisi bendeniz kadim gündemimiz üzerinden kelam eyleyeyim de doz aşımı olmasın.Nihayet Dergi bu ay “Kamusal Alanda Müslüman...

Seçim sonuçlarını analiz eden pek çok yazı ve yorum duyacaksınız. En iyisi bendeniz kadim gündemimiz üzerinden kelam eyleyeyim de doz aşımı olmasın.

Nihayet Dergi bu ay “Kamusal Alanda Müslüman Erkekler” kapağı ile çıktı.
"Kamusal Alanda Müslüman Erkekler" sayısını hazırlamak üzere zihnim harekete geçtiğinde, aylardan Temmuz idi. Bir mağazada, “giden sistem yüzünden”, kasa önünde upuzun bir kuyrukta bekliyorduk. Beklerken bir çift dikkatimi çekti: Sıfır kol, diz üstü siyah elbise giymiş bir kadın ile eşi olduğunu tahmin ettiğim, iki pileli siyah pantolon ve uzun kollu gömlek giymiş, ellisini devirmiş bir adam.

Adam giydiği kıyafetler içinde vakur duruyordu. Zihnim şöyle bir tasvir cümlesi hazırladı derhal: Erkek pür tesettür, lakin eşi pür modernlik.

Bizim modernleşme tarihimiz tam tersidir. Tanzimat'ın modernleşme politikası erkek giyim kuşamının değiştirilmesi ile uygulamaya konur, Kadın modernleşmesine devlet katkısı ancak cumhuriyetten sonradır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 619 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar