“İyi ki yazdınız” ve biz iyi ki tekrar tekrar okuyoruz

Yeni Şafak Kitap Ekinin Kasım sayısında “İyi ki yazdınız” başlığı ile akademisyen ve yazarlara 5 roman ve beş öykü adı soruldu. Romanda Peyami Safa ve Tanpınar, hikayede ise açık ara...

Yeni Şafak Kitap Ekinin Kasım sayısında “İyi ki yazdınız” başlığı ile akademisyen ve yazarlara 5 roman ve beş öykü adı soruldu. 

Romanda Peyami Safa ve Tanpınar, hikayede ise açık ara Mustafa Kutlu öndeydi. 

Kitap listeleri çiçek dürbünlerine benzer. Her soru ile liste değişebilir. Ya da soruya verilen cevap zamana göre, soruya cevap verenin haleti ruhiyesine göre değişir. Ömrün kitabı beş ile sınırlandırılınca bu değişiklik çoğu zaman kaçınılmaz olacaktır.

Beş roman sıralamasında bendenizin listesi şöyle idi:

Sıralamamı kitapların yayınlandığı tarihe göre yaptım: Refet, Kavak Yelleri, Sürgün, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Tehlikeli Oyunlar.

Soruşturmalara verilen cevaplar çiçek dürbünündeki desenler gibidir dedim, başka bir zaman başka bir halet-i ruhiyede olsam ilk beşim değişebilme ihtimalini düşündüğüm için. Gerçekten kitap listemin ilk beşi değişir miydi? Uzun uzun düşündüm, galiba değişmezdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 647 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar