İşini aşkla yapan  üniversite hocaları...

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Doğan Yıldız’ın hazırlamış olduğu Mülteci Çalıştayı için değerli yazar arkadaşlarım Yıldız Ramazanoğlu, Mukadder Gemici ile birlikte yazdığımız sığınmacı öyküleri üzerinden öğrencilerle buluştuk.

Öğrenciler daha önce bizim öykülerimizi okudu o öyküler üzerinden soru sormak için hazırlandılar. Aktif bir dinleyiş ile konuşmaları adeta içerek dinleyen öğrenciler soru sorma bahsinde tutuk davrandı.

Felsefe kökenli olduğum için sorulara her zaman cevaplardan daha çok önem verdim. Sokrates geleneğinde soru fikrin ebesidir. Diyalog için soru şarttır. Diyaloğun bir ayağı soru diğer ayağı aktif dinlemedir. Gençler diyalog bahsinde birinci adımı itina ile geçtiler ikinci ayakta sabit bir şekilde hareketsiz kaldılar. Neden diye sormayacağım, nedeni üzerine yıllardır düşünüyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 692 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar