İmaj yönetimi olarak “iki papa”, hasar denetimi olarak sosyal medya

-I- Geçen hafta İki Papa filmini seyrettim. Katolik dünyanın, muazzam bir senaryo ve sinematografik başarıyla imaj yönetimine dair fikrimi yorarken; 2020 yılının ilk günü “papa şiddeti” paylaşımlarına tanık oldum.

“Papa ve kadına yönelik şiddet” başlığı ile biraz nükteli olarak paylaşılan ama çoğunluğun Papayı suçladığı sosyal medyada viral olan görüntü şöyle:

Papayı karşılayan muazzam bir kalabalık var. Papa mümkün olduğu kadar orada bekleyenlerle temas etmeye çalışıyor. Derken Asyalı bir kadın Papanın elini yakalıyor ve bir türlü bırakmıyor. Papa bir müddet çaba sarf ettikten sonra çileden çıkıyor ve hışımla elini kurtarmayı başarıyor.

Sosyal medya çağında gerçekler hiçbir şey, görüntü her şeydir. Gerçek nedir? Gerçek, kadının nezaketi aşan bir şekilde adeta Papanın elini gasp etmesidir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 642 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar