İki kadın, biri aşırı yorgun öteki boşlukta

-I- Evi hızla topladı. Bulaşık makinesindeki tabakları hızla yerlerine yerleştirdi. Hızına bir telefon sesi eşlik etti. Acele acele ve ısrarla çaldı telefon. Nefes nefese alo dedi kadın. Öğrencimiz yaz kampı...

-I-

Evi hızla topladı. Bulaşık makinesindeki tabakları hızla yerlerine yerleştirdi. Hızına bir telefon sesi eşlik etti. Acele acele ve ısrarla çaldı telefon. Nefes nefese alo dedi kadın. Öğrencimiz yaz kampı için servis kullanacak mı diye sordu telefondaki ses. Kullanmayacak dedi hızla.

Akşamdan hazırladığı kıyafetlerini hızla giydi.

Yaptığı her işe, iç sesi hızla/hızla/hızla diye eşlik ediyordu.

Kuru temizlemeye gidecek pantolonlar, ceketler hızla kapıya asıldı. Onlar kapıya asılırken çamaşır makinesi son sıkma işlemini yapıyordu. Dokuz dakikası kalmıştı. Dokuz dakika sonra çamaşırları hızla balkona asabilirdi. Dokuz dakika var o halde akşam için biberleri yıkayıp, soğanı kavurabilirdi.

Hızla mutfak dolapları, çekmeceleri açılıp kapandı; soğanlar, biberler doğrandı, kısık ateşte onlar yumuşarken çamaşırlar asıldı. Hızla. Bende eksik olan hırs dedi ağzındaki mandal balkondan aşağı düşerken. Hızla yaptığı işlere iki katım hırs eşlik etmediğinde, ezikliğin kraliçesi olarak yol alıyordu. Yavaş yavaş düşen mandala rağmen çamaşırlar hızla asıldı.(Mandalın düşüşü ne kadar yavaş gelmişti.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar