Görsel ve edebi metinlerin değerini bilmek, değerlendirebilmek...

I-DAHA ÖNCE, İsrail’in azılı bir katil olarak bütün dünyanın gözünün içine bakarak Gazze’yi/Filistin’i taş taş üstünde kalmayacak şekilde bombalaması, her türlü insani...

I-

DAHA ÖNCE, İsrail’in azılı bir katil olarak bütün dünyanın gözünün içine bakarak Gazze’yi/Filistin’i taş taş üstünde kalmayacak şekilde bombalaması, her türlü insani yardımın ulaşımını engellemesi, sivil halkı aç ve susuz bırakması, tekrar tekrar hastane bombalaması, “büyük devletlerin” takdirine mazhar olmuş muydu?

Elbette, üç maymun tiyatrosunun sahne performansına aşinayız. Bosna soykırımı belleklerimizde. Ama o zaman Batı dünyası en azından susuyordu. Şimdi ise inadına sivil halkın bombalanmasını dünya kamuoyuna kabul ettirmek üzere, geniş kitleleri zalimin masumiyetine ikna etmenin dili üzerinde çalışılıyor. Küresel muktedirlerin haber ajanslarının diline lütfen dikkat kesilin.

Neden şimdi?

Karantina Günleri, dijital hegemonya için verimli bir deney zamanı olarak, muktedirlere adeta bir laboratuvar ortamı sağlamış.

İşgalci İsrail’in zalim politikalarını nasıl masum gösterebileceklerine dair dijital dünyanın verimli bir atmosfer oluşturduğunu “rasyonel” olarak ölçmüş biçmişler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 422 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar