Geçen vakit ömürden... Ah vakti geçirmeden idrak edebilsek...

I- Hz. Mevlana’nın kitaplarına aşina mısınız? İnternet ortamında paylaşılan, bağlamından koparılmış ya da Hz. Mevlana’ya ait bile olmayan fragmanları kast etmiyorum elbet.Bu soruya kendi adıma cevap...

I-

Hz. Mevlana’nın kitaplarına aşina mısınız? İnternet ortamında paylaşılan, bağlamından koparılmış ya da Hz. Mevlana’ya ait bile olmayan fragmanları kast etmiyorum elbet.

Bu soruya kendi adıma cevap vermeye kalksam ilk söyleyeceğim şu:

Mesnevi okumak, Fihi ma fih okumak kolay değil.

Ahali ne güzel hikayeler var diye arka arkaya okur, okuduğunu da o demiş bu demiş indirgeyiciliği içinde kavrar. Anlamı yere düşürmeden okumak zordur. Zorluğu nefsimizle karşılaşmada gösterdiğimiz basiretsizlikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Kitapta anlatılan hikayeyi başkasının başından geçen olarak kendimizden uzak tuttuğumuzda, arka arkaya sayfaları tüketiriz. Ama kendimizle karşılaşmayı başardığımızda, okuduğumuz sayfada kalır bir sonrakine geçemeyiz. Bir sonraki sayfaya geçmek bazen aylar bazen yıllar alır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 415 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar