Gece yarısı Bülent Ecevit Üniversitesi…

Size bu satırları Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Kampüsünden yazıyorum. Vakit gece yarısı. Zihnimden yazmazsam, yazılacağı zamanda öne çıkan başka sahnelerin gölgesinin düşme riski sözkonusu...

Size bu satırları Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Kampüsünden yazıyorum. Vakit gece yarısı. Zihnimden yazmazsam, yazılacağı zamanda öne çıkan başka sahnelerin gölgesinin düşme riski sözkonusu olduğundan, yol yorgunluğuna rağmen bu yazıyı zihnimde yazıp bitirmeliyim.
Biraz önce Üniversitenin Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Hanım ile, benim yüzümden gecikmiş bir akşam yemeği yedik. Prof.Dr.Mahmut Özer 1970 doğumlu, 2010 yılının en genç rektörü unvanına sahip.
Prof.Dr. Mahmut Özer'in, Öğrencilerin kampüs içinde mutlu, huzurlu ve üretici olmaları için her türlü imkanı değerlendiren bir hoca olduğunu yolculuğum başlamadan öğrenmiştim.
Rektör Bey, yemek esnasında kampüs içindeki kütüphaneden bahsederken 7 gün 24 saat açık deyince çok heyecanlandım. Gece yarısı öğrencilere ikram edilen çorbayı da duyunca heyecanım doruk noktasına ulaştı.
Şikago'da en çok üniversitelerin kütüphanelerini kıskanmıştım. Her türlü ihtiyaca cevap veren; dinlenme ve çalışma imkanını aynı ortamda sunan, her türlü eseri elinizin altında bulabileceğiniz kütüphane atmosferine hayran kalmamak mümkün mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar