Gayri medeni karşılaşmalar I-

Bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan ve görev mahallinde eski Bakan'a ve korumalarına kimlik sorduğu için dayak yiyen şahsa sorumluluk bilincini yerine getirdiği için güvenliği dert edinen bütün...

Bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan ve görev mahallinde eski Bakan'a ve korumalarına kimlik sorduğu için dayak yiyen şahsa sorumluluk bilincini yerine getirdiği için güvenliği dert edinen bütün vatandaşlar adına şükranlarımı sunuyorum.
İşi ehline veriniz düsturunun nasıl yerle bir edildiğini anlatabilmek için daha çarpıcı bir görüntü olabilir mi?
“Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” efelenmesi ne İslami, ne de insani bir davranış.
Yanlış davranışların öznesi “kamusal kimlik” olunca olayın yanlışlığı üzerinde daha kolay anlaşabiliyoruz.
Peki günlük hayatımızdaki gayri medeni davranışlar konusunda ne kadar hassas davranabiliyoruz?
Şimdi size, her gün onlarcasına tanık olduğunuz bir metrobüs konuşmasını takdim ediyorum. Lütfen metni dikkatlice okuyun ve vurguladığım cümleler üzerinde düşünün.
Buyurun:
Cevizlibağ'dan Beylikdüzü'ne giden tıklım tıklım bir metrobüste 30'lu yaşlarında bir hanım yolcu kulağında kulaklık, cep telefonu ile konuşuyor. Konuşurken hiç kimseyi umursamıyor. Hani derler ye kıyamet kopsa umurunda değil. Oldukça yüksek perdeden sohbetini “zevk “ ile sürdürüyor.
Ve fakat birazdan kıyamet kopacak.
Oturmakta olan orta yaşlı adam sabrının son sınırlarında geziniyor. Derken...
İşte Patladı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 317 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar