Eskiler annelerinden hayır dua alırdı yeniler annelerine hediye alıyor

I-Eskiler anne duası almaya çalışırdı. Yeniler çocuklarının onayını almak için seferber. Hem çocuklarının onayını istiyorlar hem de onlardan gelecek en pahalı hediyeyi.Anneliğin fıtratı...

I-

Eskiler anne duası almaya çalışırdı. Yeniler çocuklarının onayını almak için seferber. Hem çocuklarının onayını istiyorlar hem de onlardan gelecek en pahalı hediyeyi.

Anneliğin fıtratı almaya değil vermeye dönüktür oysa. Anne olmanın değişmeyecek iki vasfı vardır, şefkat ve cömertlik.

Anneler vermeye değil de almaya talip olunca herkes herkesin anneliğini test ediyor her vesile ile.

Küresel ekonomi “annelik değerini” mart sonunda sürüme soktu, bir kaç hafta daha devam eder, pazartesi itibariyle e postama “babalar günü hediyesi için” en çarpıcı listeler düşmeye başladı bile.

Her özel gün, ekonominin çarkına hızlandırıcı bir darbe anladık da, yerli yersiz her kurumun anneler gününü kutlamasını anlamakta hala güçlük çekiyorum. Özellikle eğitim kurumlarının duyarsızlığı beni ziyadesiyle düşündürüyor. Okullarda, yuvalarda, Kur’an Kurslarında anneler günü kutlamasını anlayamıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 697 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar