Eski gerçekler yalan, yeni yalanlar muhkem hakikat… Gerçekleri Değiştirme Bakanlığı’na hoş geldiniz!

7 Ekim 2023, Hamas İsrail’in güneyine saldırı başlattı. İsrail Başbakanı Netanyahu bir video yayınlayarak İsrail’in savaş halinde olduğunu ilan etti.Savaş, İsrail–Hamas Savaşı olarak...

7 Ekim 2023, Hamas İsrail’in güneyine saldırı başlattı. İsrail Başbakanı Netanyahu bir video yayınlayarak İsrail’in savaş halinde olduğunu ilan etti.

Savaş, İsrail–Hamas Savaşı olarak etiketlendi.

Devletlerin siyasi emelleri, güç gösterileri, 1948’den bu yana Filistin halkını parça parça imha ediyor. Bir devleti olmayan bu milletin neden bu halde olduğu artık hiç konuşulmuyor.

16 Ekim 2023. İsrail Gazze’ye bombalar yağdırırken gidecek başka yerleri olmadığı için hastaneye sığınan çocukların, bahçede çekilmiş videosunu görüyoruz. 16-17 yaşındaki ağabeyler, ablalar, çocukların her yerde çocuk olarak kalması için küçüklere oyunlar oynatıyor.

Bir gün sonra. 17 Ekim’de hastanene bombalanıyor. Hastane bombalanmadan önce “zamanlama manidar” DW nelerin savaş suçu sayılıp nelerin sayılmayacağına dair, İsrail’in imajını temiz tutmak için haber yapıyor. Almanya’nın sesi “haberlerden haberli olmak isteyenleri” titizlikle bilgilendiriyor. İsrail hastane bombalar mı? HAYIR HAYIR! Ha bombalarsa eğer kendi bekasını korumak için yapmıştır. Görüntüye aldanmayın. Hayatını kaybeden hastalara, ölen bebeklere odaklanmayın. Savaşta olur böyle şeyler.

2023 Ekim’inde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 422 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar