Eski fotoğraflar konuşur, selfiler dilsizdir

İlişkilerin değişen yüzünü fotoğraf pozları üzerinden okumaya devam edelim.Bu defa okunacak fotoğrafımız Denizli'den, Hacışerif tatlılarının aile tarihinden olacak.Hacışerif...

İlişkilerin değişen yüzünü fotoğraf pozları üzerinden okumaya devam edelim.

Bu defa okunacak fotoğrafımız Denizli'den, Hacışerif tatlılarının aile tarihinden olacak.



Hacışerif tatlılarının, dededen oğula “emanetçisi” Necip Helvacı, helva tadında sohbetiyle on beş dakikada Denizli'nin geçmişini geleceğini aşikar etti.



Geçmişini aile tarihi üzerinden, geleceği kendisinin alışkanlıkları, zevkleri üzerinden takip ettik.



Necip Bey 65 yaşında: “Her sabah anamın elini öper dükkanı öyle açarım, akşam eve gelmeden önce anama uğrarım. Geçenlerde İstanbul'a gidecektim ana bana hele bir izin ver de bir İstanbul'a gidip geleyim dedim.”



İstanbul sevgisi Necip Bey'e babasından yadigar: “Babam İstanbul'a aşıktı. İstanbul'da ev aldı ama yerleşmeyi hiç düşünmedi.”



Necip Helvacı seyahat etmeyi seviyor, Hacışerif tatlılarına eklenen “güncel lezzetler” “dünya kazanı”na girip çıkmakla doğrudan bağlantılı olsa gerek.



Biz dinlemeyi seviyoruz, Necip Bey konuşmayı. Bir ara hiç sessiz dinleyişimizin altını çizmek için, “akıllı deliyi konuştururmuş hadi biraz da siz konuşun” dese de, o kelimeleri ve hayatı akide şekeri tadında ikram etmeyi sevenlerden. Söz sözü açarken bir ara, “Beni herkes tanır, ben kız iken erkek oldum” dedi.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar