Eşini öldüren erkek cinneti modern bir sorun mu?

“Kadın cinayeti”, “erkek şiddeti” olarak kategorize ettiğimiz olayların sayılarının giderek artması üzerinde yeterince düşündüğümüzü sanmıyorum. Her gün eylemler...

“Kadın cinayeti”, “erkek şiddeti” olarak kategorize ettiğimiz olayların sayılarının giderek artması üzerinde yeterince düşündüğümüzü sanmıyorum. Her gün eylemler yapılıyor, erkekler lanetleniyor, kadınların eşlerinden ya da eski eşlerinden korunması için türlü asayiş ve hukuki tedbirler alınıyor ve fakat kadınların öldürülmesi devam ediyor.
Durumu anlamak konusunda istekli miyiz?

Çarşamba günü yayınladığım “Geçmişin duygusu-geçmiş uykusu” başlıklı yazımda 1862 doğumu Fatma Aliye Hanım'ın makale ve romanlarında sorun alanı olarak gördüğü bütün meselelerin günümüzde hala devam ettiğini yazmıştım.
Geçmişin sorunları devam ediyor ve geçmişten günümüze kadar uzanan sorunlar konusunda iyi kötü bir tartışma dili atmosferi yakalayabiliyoruz. 

Neden yakalayabiliyoruz? Çünkü ecdat yaşadığı sorunu tasvir etmek konusunda bizden daha istekli idi. 
Biz bu gün sorunları anlamak ve anlamlandırmak konusunda istekli değiliz. Biz derken Türkiye'nin bütün kesimlerini kast ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar