Dün ile gün arasında tasvir edilemeyen gündelik hayat boşluğu

-I-Muhafazakar/mütedeyyin kesim eleştiriden pek hazzetmiyor. Eleştiri kültürünü acele tarafından “kötü olanı ortaya getirmeyin alıcısı çıkar” hükmüne bağlayanların sayısı...

-I-

Muhafazakar/mütedeyyin kesim eleştiriden pek hazzetmiyor. Eleştiri kültürünü acele tarafından “kötü olanı ortaya getirmeyin alıcısı çıkar” hükmüne bağlayanların sayısı giderek artıyor.

Eleştiri ile şikayet, eleştiri ile kötü örneklendirme arasında hiçbir geçişkenlik yoktur. Eleştiri: sınırları çizen, olmakta olan ile vakti zamanında olmuş olanın sürekliğini ya da kopuşunu ortaya koyan bir akletme biçimidir.

Tenkit değil teklif bekliyoruz diyenlerin sesi giderek daha çok çıkıyor.

Eleştirinin parantez içine alınıp ivedilikle ortaya konulduğu teklifler ancak mekanik işler için belki mümkün olabilir. Sosyal olayların analizi, tenkidi değişik noktalardan, değişik örneklemler üzerinden tekrar tekrar ele alınarak zamanın içinde ilmek atılmaya devam edilen bir dokuma gibidir.

Bayram ertesi –ki bayram tatili henüz bitmedi- yukarıda okumuş olduğunuz satırları yazma sebebime gelince...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 103 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 315 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar