Cep telefonlu cami performansı...

Her sene olduğu gibi bu sene de oruç tutanlar oruç tutmayanların sokaklarda aşikar bir şekilde yiyip içmesine gönül koydu. Oruç tutmayanların oruç tutanlara saygı göstermediğinden bahsetti...

Açık olan lokantalar, kebapçılar eleştiri konusu yapıldı. Açık olan kebapçıların sahiplerinin kimliğini merak ettiniz mi?

Bazılarının sahipleri cami derneği başkanı mesela diyeyim de meseleyi yeni bir noktadan ele almanıza katkı sunmuş olayım.

Meseleyi yeni bir noktadan ele almanıza katkı sunayım demişken...

Oruç tutmayanların oruç tutanlara saygı göstermediği tartışmasını parantez içine alarak şu noktaya odaklanmanın faydalı olacağını düşünüyorum:

Oruç tutanlar niye teravih namazına gelmiyor? Camilerde kadınların sayısı her geçen artarken maalesef erkeklerin sayısı azalıyor.

Kadın cemaatin sayısının artması sevindirici bir gelişme lakin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cemaat ile namaz kılma noktasında bilgilendirici kamu spotları hazırlayarak üç ayların başlangıcından itibaren tekrar tekrar yayınlaması gerekiyor. Çünkü cemaat, cemaat ile namaz kılmayı, imama uymayı bilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 20 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 97 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar