Cennetlik arkadaşımız için plaket töreni

I-“Kimseler kıymetini bilmedi” dedi o sabah karısı. Kocasının sesini çıkarmadığını görünce “Belki de hiç kıymeti olmayan adamsın” diye ekledi.“Kim bilecekti ki benim kıymetimi...

I-

“Kimseler kıymetini bilmedi” dedi o sabah karısı. Kocasının sesini çıkarmadığını görünce “Belki de hiç kıymeti olmayan adamsın” diye ekledi.

“Kim bilecekti ki benim kıymetimi, sen bilsen bana yeterdi hatun” demek istedi. Çok uzun bir cümle. Yarı yolda tükenirdi gücü. Karısı metrelerce konuşurdu. Dağlardan ovalara inerdi bir nefeste. Adam iki kat çıkamaz, iki cümleyi arka arkaya yoldaş edemezdi karısının karşısında.

Başını iki yana salladı.

Besmele çekip ayakkabısını giydi. Ayakkabısının bağcığını bağlarken karısı başında öylece dikilip “Eniştem plaket almış” dedi.

Plaket ne ki?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar