Cami cemaati olarak kadınlar ve erkekler

- I -Cami cemaati deyince aklımıza daha ziyade erkekler geliyor. Camilerimizin mevcut yapısının, tarihi bir gerçeklik olarak erkeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş olduğu da bir vakıa.Fakat son...

- I -

Cami cemaati deyince aklımıza daha ziyade erkekler geliyor. Camilerimizin mevcut yapısının, tarihi bir gerçeklik olarak erkeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş olduğu da bir vakıa.

Fakat son yıllarda camilerde kadın cemaatin sayısı artarken erkek cemaatin sayısı azalıyor. Erkeklerin sayısının azaldığını idrak etmemizi engelleyen durum elbette Cuma namazları. Malumunuz bazı bölgelerde Cuma günleri cemaat cami içine sığmadığı için caddelere taşıyor.

Ramazan-ı Şerif’te kadınların sayısı, teravih namazında ve mukabelede artarak devam ederken, erkek cemaatin sayısı yıldan yıla düşüyor. Hatta Ramazan ayında beş saf olan erkekler ayın sonunda iki safa kadar düşebiliyor. Her yaştan kadınlar ve çoluk çocuk teravih namazına gelirken (gözlemim bizim mahalle ile sınırlı) erkek cemaat genellikle emeklilerden oluşuyor.

DİB’in Kur’an Kurslarında kadınların oranı %90. Evet yanlış okumadınız. Yazı ile de söylemiş olayım DİB’in Kur’an Kurslarına devam eden kursiyerler arasında kadınların oranı yüzde doksan.

Neden böyle?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 316 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar