“Çalışıyorum çünkü hakikate borcum var!”

L. Hanım 69 yaşında üç oğlu iki gelini var. Gelinlerden biri çocuk doktoru. Başı açık. Diğerinin başı örtülü muhasebecilik okumuş, evlendikten sonra işini bırakmış...

L. Hanım başı açık olan çocuk doktoru gelini için çok üzülüyor. İki lafından biri “Ben onun başını zamanla örteceğinden emindim ama yanılmışım.”

Çocuk doktoru olan gelin ile bir kaç yıl önce tanışmıştık. Hoş bir iklimi var. Yardımsever, işinin ehli.

Başı örtülü muhasebeci gelini yıllar önce düğününde gördüm. Sonra bir şekilde sosyal medya hesabına yüklediği fotoğraflar yüzünden kendisinden bahsedildiğini duydum. Kendisinden değil esasında kamusal bir kimliği olan kayınvalidesi üzerinden konusu geçti: “L. Hanım’ın geliniymiş üstelik. Hiç yakıştıramadık. Evini, evinin her türlü özelliğini gün boyu paylaşıyor. Çocuklarını kamera önünde yetiştirmesine hiç anlam veremiyoruz” diyorlardı.

Bu kınamaları duyduğumda henüz etrafımda instagramdan pek bahseden yoktu. Küçük bir Anadolu şehrinde duyduğum bu “dedikodu”ya, şikayet ettiğiniz şeye siz niye takılıyorsunuz diye karşılık verdim. Orada bulunan kadınların neredeyse tamamına yakını “Biz bir şey paylaşmıyoruz kim ne yapıyor ona bakıyoruz” diye cevap verdi. Kendinizi Kiramen katibin melekleri gibi mi hissetmiş oluyorsunuz böylece deyince bana bir hayli kızdılar. Aralarında bir kaç tanesi sosyal medyadan, gizli profiller aracılığıyla incitmek için epey mücadele etti.

Küçük Anadolu şehrinde niye L. Hanım’ın gelininin “paylaşımları” ile karşılaştığımı daha sonra anladım. Çünkü L. Hanım bu şehirli imiş, tanınmış bir ailenin kızı ve tanınmış bir ailenin geliniymiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 625 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar