“Burası sizin Mecra’nız!”

Her şeyin hızla tüketildiği, haberlerin son dakika olarak servis edildiği bir çağda, esas haberdar olmamız gereken nedir sorusuna çok fazla vakit harcamıyoruz. Bilmem gereken nedir? Haberdar olmam gereken kimin hikayesidir?...

Her şeyin hızla tüketildiği, haberlerin son dakika olarak servis edildiği bir çağda, esas haberdar olmamız gereken nedir sorusuna çok fazla vakit harcamıyoruz.

Bilmem gereken nedir? Haberdar olmam gereken kimin hikayesidir? Tanıklıklarımın yükünü hafifletecek olan yol haritam kimin elinde?

Yukarıdaki sorulara bir nebze olsun cevap vereceğini ümit ettiğim bir gelişme oldu, gzt.com’un çatısı altında “Mecra” yayın hayatına atıldı. Takip ediyorsunuz muhakkak gzt.com, Albayrak Medya’nın dijital gazetesi.

“Mecra” her şeyin “son dakika” aceleciliği ile servis edildiği bir zamanda, her haberin arka planına dair analizler yapan bir anlayışla yola çıkıyor. Yayın yönetmenliğini Taha Kılınç’ın yapacağı “Mecra”nın; Türkiye’de okuyan misafir öğrenciler için, verimli bir atmosfer inşa edeceğini düşünüyorum. İslam coğrafyasında yaşanan hayatları İngilizce dolayımından değil de o ülkenin ana dili üzerinden takip etmek çok önemli. Ortam oluşturulduğunda bu takibi Türkiye’deki misafir öğrenciler başarı ile yerine getirecektir muhakkak.

İslam coğrafyasının gündelik hayatına dair “filan ülkede filan Türk dizileri seyrediliyor”u aşan haberlere pek rastlamıyoruz. İslam coğrafyasında yayınlanan kitaplar kendi dilinden değil, İngilizce tercümesi üzerinden Türkçeye kazandırılıyor. Tahmin edeceğiniz gibi İngilizceye çevrilen kitaplar daha ziyade modernist düşüncenin ürünleri oluyor.

İslam coğrafyasının yüzleri ile ya mülteci ya da turist kimliği üzerinden karşılaşıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar