“Bu yazdıklarınız tamamen gerçek mi?”

Bir üniversite söyleşisinin ardından ilk karşılaştığım soruları not etmek, vakit bulursam onlar üzerine yazmak gibi bir ev ödevi verdim kendime. Aşağıda okuyacağınız yazı böyle bir ev...

Bir üniversite söyleşisinin ardından ilk karşılaştığım soruları not etmek, vakit bulursam onlar üzerine yazmak gibi bir ev ödevi verdim kendime. Aşağıda okuyacağınız yazı böyle bir ev ödevi.

Genç kız “Bir şey soracağım ama sorumu saçma bulacağınızdan eminim” dedi çekingen bir sesle. “Buyurun” dedim. “Benim sorumu da restore edecek misiniz?”

Öğrencileri, soru sormaya teşvik etmek, ama soru gibi olmayan soruları ve meramını anlatamayan soruları düzeltmek için “Siz sorun ama benim sizin sorunuzu restore etmeme de müsaade edin diyorum.”

“Hele siz sorunuzu sorun” dedim teşvik edici bir sesle. Sorusunu sormak yerine “Ama siz biraz önce cevabını merak etmediğiniz soruları sormayın. Sormak için sormayın dediniz” dedi.

“Evet...”

“Bu sorunun cevabını niye merak ediyorsun diye sormanızdan korkuyorum.” “Dinde şüphenin, ilimde korkunun yeri yoktur” dedim gülümseyerek. O da gülümsedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 415 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar