Bir insanı sohbeti ve kişiliği ile severiz Alevi ya da Sünni olması ile değil!

Çarşamba günü, ÖSYM üniversiteye yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bu yıl üniversiteye başlayacak öğrencilere, üniversite değiştirmek zorunda kalan öğrencilere...

Çarşamba günü, ÖSYM üniversiteye yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Bu yıl üniversiteye başlayacak öğrencilere, üniversite değiştirmek zorunda kalan öğrencilere, hakkınızda hayırlısı olsun diye dua ederek başlayayım evvela.

Çarşamba günü açıklanan neticeler tuhaf bir şekilde bana sınavın yapıldığı günü hatırlattı. Bir resim gibi geldi gözümün önüne o gün yaşadıklarım. Vardır bunda bir hayır diyerek sizlere anlatmak istedim. Buyurun:

Aylardan ramazan, günlerden Cumartesi. Üniversiteye girişin Fen sınavı için ter döken gençlerin anne babaları olarak okulun önündeki kafeteryada oturuyoruz. Niyetliyim. Başı açık kişilerin sigara içmesi, börek yiyip kahve içmesi bir kaç yıldır ilgi alanımda değil. Hayretimin bütün frekansı başı örtülülerin ulu orta yemek yemesinde sabitlenmiş durumda.

Yine öyle oldu. Kırk yaşlarındaki başörtülü kadının havaya üflediği sigara dumanlarını görmemek için konumumu değiştirmeye uğraşıyorum. Ya güneşin gözünde oturup başörtülü sigara içen kadını görmeyeceğim ya da gölgeye oturup onun sigara dumanı ile duygularımı bağdaştırmaya uğraşacağım.

İlk yarım saat kafeteryanın masalarına oturmamakta direndim. Yiyen -içenlere ait o masalar. Ticari kurumun ekmeğine engel olmamalıyım. Güneşin gözünde beklerken gelmekte olan migren atağının keskinliği ile aklıma paket yaptırıp eve götürmek geldi (orada oturmaya hak etmem gerekiyor çünkü) ve masalardan birine doğru meylettim. Bir masada tek başına oturan ve kitap okuyan siyah saçlı, yeşil gözlü aşağı yukarı benim yaşlarımda olan bir hanımdan masasına oturmak için izin istedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 355 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar