Bayram soruları bayramın soruları (III)

Hafta başından bu yana “yapılmamış söyleşi”nin izinde yürümeye devam ediyoruz. Dikkatinizi yanlış sorulara çekmeye çalıştım. Yanlış soruların doğru cevabı olmaz önermesini...

Hafta başından bu yana “yapılmamış söyleşi”nin izinde yürümeye devam ediyoruz. Dikkatinizi yanlış sorulara çekmeye çalıştım. Yanlış soruların doğru cevabı olmaz önermesini ısrarla tekrarlıyorum.

Bugün özellikle şu hususun üzerinde düşünelim istiyorum:

Medya olarak neden kendimizin gerisine düşüyoruz?  Harcıalem sorularla sürdürülen söyleşiler neden yayınlanmaya devam ediyor?

Bu sorunun cevabı söyleşi veren kişilerin kendilerine sorulmuş soruları hiç dikkate almaksızın konuşmayı göze alarak ne olursa olsun bu vesile ile “tanıtımını yapmaya” hevesli olmasından kaynaklanıyor. Özellikle düşünce ve sanat insanları “yanlış soruları” çok hoş gören bir tutum sergiliyor. Çünkü muhatap ne sorarsa sorsun  “eserin” tanıtımını yapacak cümleler kurmakla meşgul olunuyor. 

Devam edelim:

 Son yıllarda insanlar bayram izinlerini ailelerini ziyaret etmek yerine tatile gitmek için kullanıyor. Bu durum toplum için negatif sonuçlar doğurabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 642 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar