Bayram duası...

Bir yanımız bayramı bayram etmenin telaşında, bir yanımız Medine'nin bağrına varan katliam haberi ile yaralı.Peygamberimiz Efendimiz, müminin yol haritasını “doğru olan orta, ifrattan ve tefritten sakınma”...

Bir yanımız bayramı bayram etmenin telaşında, bir yanımız Medine'nin bağrına varan katliam haberi ile yaralı.

Peygamberimiz Efendimiz, müminin yol haritasını “doğru olan orta, ifrattan ve tefritten sakınma” ilkesiyle çizmişti.

En zorlandığımız bahis budur modern dünyada: Doğru olan orta.

Lakin şunu da hatırlayalım lütfen, ifrat ve tefrit sadece modern zamanlara özgü bir davranış değil. Yeni olan, modern zamanların aşırı olan her şeyi bağrına basan vasatı, coşkuyla inşa etmesi.

İfratın en ziyada mayalandığı ortam “sosyal medya” ortamı.

“Sosyal medya” ölçüsüzlüğün, kabalığın kuşatması altında.

Toprağı bol olasıca E.Hobsbawm'un “Aşırılıklar Çağı” olarak nitelediği dönemin 3. aşaması İslam dünyasında vuku buluyor.

1. ve 2. Dünya savaşı devletler arasında yaşanmıştı.

“Aşırılıklar Çağı”nın 3. aşaması sosyal medya üzerinden başlatıldı, sosyal medya ortamından geliştiriliyor.

Küresel sermaye, “radikal duyarlılığa” sosyal medya üzerinden insan devşiriyor.

Küresel dünyanın uluslararası haber kanallarına dikkat kesilelim lütfen.

Mesela BBC'nin son haberi...

Haşa Allah adına katliam yapanlar, kendilerini Allah'ın en sevgili kulları olarak görürken; onların bu görüşü kitlelere sirayet etsin diye, BBC bayram arifesi 13 yaşındaki Suriyeli bir çocukla sözüm ona söyleşi yaptı. Çocuk DAEŞ hayranıymış. Annesi 13 yaşındaki oğlundan daha militanmış. Diğer oğulları sivil toplum örgütlerinde çalıştığı için onlardan hoşlanmıyormuş ama cihatçı olan küçük oğlu ile gurur duyuyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 130 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 315 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar