“Azgınlık yaşı” diye bir yaş aralığından mı bahsediyoruz?

Sohbetin kendine has bir bereketi vardır. Dinleyen, söyleyeni zenginleştirir; söyleyen, dinleyeni dinlendirir.İnsanlar sohbet edecek kimse bulamayınca ekranlara meylediyor. Ekranlarda ne soranın sorusunun bir değeri var ne cevap verenin cevabının...

Sohbetin kendine has bir bereketi vardır. Dinleyen, söyleyeni zenginleştirir; söyleyen, dinleyeni dinlendirir.
İnsanlar sohbet edecek kimse bulamayınca ekranlara meylediyor. Ekranlarda ne soranın sorusunun bir değeri var ne cevap verenin cevabının bir derinliği var.
Anlamsızlığın en uç noktalara varıp zehre dönüştüğü yerler ise sözüm ona “dini programlar”.
Televizyon seyretmiyorum. Ama haber sitelerinin vidyo servisi yüzünden pek çok programın “en çarpıcı” kısmına maruz kalıyorum.
Biraz sonra bahsedeceğim vidyo “O yaş azgınlık yaşı değil” başlığı ile sunuldu.
Bu başlık şu anlama mı geliyor? Bazı yaşlar azgınlık yaşıdır (o halde anlayışla karşılanmalıdır) ama bazı yaşlar azgınlık yaşı değildir (a-bahsettiğiniz kişi o azgınlığı yapmış olamaz b- o yaşta nasıl oluyor da o bahsettiğiniz azgınlığı yapıyor/yapmamalıydı/ daha önce yapmış olabilir ama şimdi olmaz!).
Haberi sizin için kopyalıyorum:
Ünlü ilahiyatçı programına telefonla bağlanan ve 67 yaşındaki babasının annesini aldattığını belirten izleyicinin sorusuna “Bu yaş azgınlık yaşı değil ki” çıkışıyla yanıt verdi.
67 yaşındaki babasının annesini sürekli aldattığını belirten izleyicinin bu sorusu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Hatipoğlu, “Allah ıslah etsin. Bu yaş ahirete hazırlanma yaşı, azgınlık yaşı değil ki... Bu yaşa gelmiş, yanlışa devam eden insanı teneşir paklar” diyerek tepki gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar