Avrupa Birliği “bir olmak” için saldıracak yel değirmeni arıyor...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'nın Türk Büyükelçiliği'ne alınmaması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşuna Hollanda...


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'nın Türk Büyükelçiliği'ne alınmaması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşuna Hollanda hükümeti tarafından izin verilmemesi, içinde bulunduğumuz “Dolandırıcılar Çağı”nı çok iyi temsil eden fotoğraflar.
Sayın Bakan'a destek vermek için toplanmış olan gurbetçi vatandaşlarımıza polisin reva gördüğü muamelenin, hiçbir hukuki, siyasi gerekçesi olamaz.
Atlı ve köpekli görüntüler, Ortaçağ Avrupa'sının sefaleti temsil eden tabloları ile ne kadar da uyumlu.
Ortaçağ'ın ilk temsilî “çağdaş” görüntüsü, Hollanda'nın hanesine düşecekmiş, düştü.
Neo Orta Çağ Avrupa'sı, kapılarını kapatmanın derdinde.
Dijital teknoloji; “kapalı ülke”nin, riskinin az, rızkının çok olduğu bir yanılsamayı armağan ediyor.
Bizi bekleyen müşkül soru şudur:
Avrupa'ya “kapımızdan kovduğumuz Türk” imajını yar edecek miyiz, etmeyecek miyiz?
II-
Avrupa Birliği dağılmamak için, Almanya'nın liderliğinde ortak hedefe kilitlenme yoluna gidecektir. Şimdilik buldukları ortak hedef, Türkiye karşıtlığı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 305 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar