Gençlik konusunda kafamız neden karışık?

Gençler konusunda kafamız karışık. Bazen onlardan aşırı sorumluluk bekliyoruz bazen yok yok onlar henüz daha çocuk diyoruz. Kafa karışıklığımız sadece aile meclislerinin konusu değil, devlet olarak...

Gençler konusunda kafamız karışık. Bazen onlardan aşırı sorumluluk bekliyoruz bazen yok yok onlar henüz daha çocuk diyoruz. Kafa karışıklığımız sadece aile meclislerinin konusu değil, devlet olarak toplum olarak da “gençlik kategorisi” hakkında işimize geldiği gibi bir sınır çizmek konusunda “mahir” davranıyoruz.

Biliyorsunuz 24 Haziran seçimlerinde ilk defa 18 yaşındakiler seçilme hakkına kavuştu. Bu konu ile ilgili olarak seçim öncesi sosyal medya hesabımdan şöyle bir paylaşımda bulundum:

“Mesele kamuoyunda pek tartışılmıyor. Şunu merak ediyorum, 17 yaşında aile sorumluluğunu alamayacağını düşündüğümüz ve “çocuk gelin”, “çocuk damat” dediğimiz gençler bir yılda nasıl bir aydınlanma ile donanıyor ve hayat tecrübesi biriktiriyor ki, memleketi yönetecek hale geliyor?”

Tahmin edileceği üzere, paylaşmış olduğum bu tweete çok farklı tepkiler geldi.

Gelen tepkiler arasında cevap vermemi gerektirecek en önemli soru şu idi: Bu eleştirinizi referandum sırasında dile getirdiniz mi?

Getirmedim. Birkaç yıl önce gençlik ve sorumluluk yaşı üzerinden yazdığım yazı üzerinden linç edildim. Hangi yazıda? Adalet Akademisi’ne bir seminer vermek üzere davet edildim. Seminer sonrası 25 yaşın hakim ve savcı için erken bir yaş olduğunu, geçmişin 25 yaşı ile günümüzün 25 yaşının hayat tecrübesi edinmek noktasında aynı yerde durmadığını yazdım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar