Din Kültürü dersini seçmeli yapmak isteyenlerin dikkatine!

Din dersini seçmeli yapmak isteyen zevat, seçim zamanı ne kadar dindar olduğu üzerinden imaj tazeleme yarışına giriyor. Din derslerinin seçmeli olmaması gerektiği konusunda en berrak fikirleri savunan kişi öteden beri Prof. Dr....

Din dersini seçmeli yapmak isteyen zevat, seçim zamanı ne kadar dindar olduğu üzerinden imaj tazeleme yarışına giriyor. Din derslerinin seçmeli olmaması gerektiği konusunda en berrak fikirleri savunan kişi öteden beri Prof. Dr. İlber Ortaylı’dır. İlber Ortaylı Hoca din derslerinin dini bilgi vermeye yönelik olduğunu hiç kimseyi dindar yapmayacağını söylüyor.

Tam da bu noktada din derslerinin sahiden bilgi vermeye yönelik olup olmadığı üzerinde fikrimizi yormamız gerekiyor.

Gençliğin dini bilgisinin ne halde olduğunu bir din dersi hocasının göndermiş olduğu mektuptan takip edelim. Mektup için buyurun:

Çok kıymetli Fatma hanım,

Ben Din Kültürü öğretmeniyim. “Çocuklar camide, gençler nerede” yazınızı okudum. Az bile yazmış, deyip geçtim. Bugün ki Tekâsür Suresi yazısından sonra gözüm yine takıldı o yazıya. Hakikaten bazen tek seferde idrak edemiyormuş insan.

Bu vesile ile kendi tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 722 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 318 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar