Gastronomi şehrine glütensiz kafe çok yakışıyor

“Hataylılar misafiri gezdirmeyi, Gaziantepliler misafire yedirmeyi sever”. Tam bir yıl önce Gaziantep’e gitmek için hazırlanırken hocam Prof. Dr. Nihat Keklik’ in ölüm haberini almış, gidişimi ertelemiştim....

“Hataylılar misafiri gezdirmeyi, Gaziantepliler misafire yedirmeyi sever”.

Tam bir yıl önce Gaziantep’e gitmek için hazırlanırken hocam Prof. Dr. Nihat Keklik’ in ölüm haberini almış, gidişimi ertelemiştim. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’e özür mesajı yazdım; özür mesajına mukabelesi, “Başınız sağ olsun bu defa olmadı ama sizi muhakkak Gaziantep’imize bekliyoruz” şeklinde oldu.

Söz verdim, sözümde dururum. Ama sözümü yerine getirmem bazen birkaç yılı alabiliyor. Bu defa bir yıl sonra yine bir mart ayında sözümü yerine getirme imkânı buldum.

Gaziantep’e ilk defa geliyorum. Ama Gaziantep bilincine dair Kahramanmaraş ve Şanlıurfa üzerinden epey hikâyeye sahibim.

2000’li yılların başında Şanlı Urfa’dan dönerken yol kenarındaki ağaçları sormuş, fıstık ağacı cevabını alınca, “Aa… Antep fıstığı bu, öyle mi” demiştim heyecanla. Bizi havalimanına götüren şoför kırgınlığını oldukça yüksek frekanstan dile getirerek HAYIR Urfa fıstığı demişti.

Fıstık meselesi benim her yerde karşıma çıkıyor. On gün önce Manisa’da da bir esnaf “Antepliler bizim fıstığımızı gelip alıyor sonra da Antep fıstığı diye satıyorlar demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 95 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar