“Çeyrek altınımı geri ver !” ya da mahremi deşme operasyonu

Niyetimiz, tarih sahnesine, çeyrek altına kilitlenen Türkiye gerçeği olarak geçmek mi?Geleceğin sosyoloğu zihniyet üzerine araştırma yaparken 4 Mart 2018’i merkeze alacak ve o gün Türkiye hanesinde “çeyrek...

Niyetimiz, tarih sahnesine, çeyrek altına kilitlenen Türkiye gerçeği olarak geçmek mi?

Geleceğin sosyoloğu zihniyet üzerine araştırma yaparken 4 Mart 2018’i merkeze alacak ve o gün Türkiye hanesinde “çeyrek altınımı geri ver” haberine odaklanacak. Neden mi? Medyanın “haber değeri” konusundaki kafa karışıklığını, bütünü görmeyip fragmanlara odaklanışını, “çeyrek altınımı ver” haberine ayrılan yer kadar hiçbir şey ispat edemez.

Haberi ilk önce Habertürk gazetesi yaptı. Ama haber o kadar “orijinal” ve trollere taş çıkartacak kıvamda bulundu ki, Habertürk’ün haberini Hürriyet ve daha sonra diğer gazeteler alıntılamakta bir sakınca görmedi.

Böyle yaşıyoruz artık. Geneli ilgilendiren her konuya bigane, iki kişi arasında cereyan eden olaylara karşı aşırı ilgili. Aşırı bilgili. Aşırı ilgi kısmını mahremi deşme operasyonu olarak da okuyabiliriz.

Neden bahsettiğimi anlamayan değerli okuyucularım var muhakkak. Müsaadenizle “haber”in içeriğinden bahsedeyim biraz.

Kayserili bir anne, komşu kızına taktığı altını benim oğlum artık evlenmeyecek diyerek 7 yıl sonra mektupla geri istedi. Ve bu mektup, necip ülkemde “haber değeri yüksek bir haber” olarak görüldü. Mektup alıntılandı. Yayınlandı. Buyurun:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 97 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 147 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar