Ahmet Mithat Efendi sosyal medya filozoflarını tanısa sever miydi?

İstanbul TÜYAP Kitap Fuarına gösterilen ilgiden herkes pek bir memnun. Hafta sonu itibariyle kitaba olan yoğun ilginin fotoğraflarının en çarpıcı olanlarının servisine maruz kalacaksınız. Nereden mi biliyorum?...

İstanbul TÜYAP Kitap Fuarına gösterilen ilgiden herkes pek bir memnun. Hafta sonu itibariyle kitaba olan yoğun ilginin fotoğraflarının en çarpıcı olanlarının servisine maruz kalacaksınız. Nereden mi biliyorum? Geçen sene hatırlayınız üstgeçitten geçmek için kuyrukta beklenilmiş, üs geçidin çökme tehlikesi atlattığına dair haberler yapılmıştı.

Kitaba olan yoğun ilgi... Hangi kitaba?

Gençler iyi kitap-kötü kitap, iyi yazı-kötü yazı ayırımını, içinden aforizma çıkacak/ çıkmayacak kitap üzerinden değerlendiriyor. Geçenlerde birisi şöyle bir tivit attı: “Savaş ve Barış güzel dediler. Okudum, okudum, altını çizecek tek bir cümle bulamadım.”

Romandaki cümlelerin altını çizecekti, altını çizdiği cümleyi güzel bir fotoğraf ile eşleştirecekti. Ne kadar şık ne kadar derin görünecekti. GÖRÜNECEKTİ.

 Bazı yazarlar, gençlerin aforizma takıntısını bildiği için başlığa okkalı bir cümle koyuyor, bütün okkalı cümleleri art arda sıralıyor, paylaşımlara doyulmayan bir yazı çıkıyor ortaya. Ne dedi bu yazı? Yazının önermesi var mı?

Kitaplar aforizma yüklü de köşe yazıları pek mi önerme yüklü? Önermesi, tasviri, tavsiyesi  olmayan köşe yazıları ile gün güne ekleniyor. Sonra koro sahneye çıkıyor: “Ne ara bu hale geldik!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 97 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 147 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar