Dünya Kız Çocukları Günü var da niye erkek çocukları günü yok!

I- 11 Ekim, bütün dünyada “Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor. Her şeyin bir günü var ama erkek çocuklar için bir gün yok. Bir gün, senede bir gün yeni dünyada erkek çocuk...

I-

11 Ekim, bütün dünyada “Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor. Her şeyin bir günü var ama erkek çocuklar için bir gün yok. Bir gün, senede bir gün yeni dünyada erkek çocuk olmanın, erkek çocuk yetiştirmenin sıkıntıları merkeze alınmalı.

 Yüz yıl öncesinin şartları ile  mukayese edildiğinde, dünyanın önemli bir bölümünde kız çocuklarının eğitim görmesi, iş hayatına atılması konusunda azımsanmayacak bir mesafe kaydedildi. Fakat erkler çocuklarının eğitiminde, zihin dünyasında yüz yıl öncesine göre nasıl bir değişiklik olduğunu da dikkate almak zorundayız.

Erkeklerin kendilerini ifade edebilme alanları giderek daralıyor. Daralan alan içinde onlara biçilen ya terörist ya da romantik sevgili rolü oluyor.

“Azalan erkek kimliği” bütün dünyada tartışılan bir mesele. Şimdi size “Bitik Erkekler” kitabından bir kaç alıntı yapmak istiyorum:

 “Erkek çocuklarının ve genç adamların bugünkü durumu, aslında kadınların bir sorunudur. Bu çocuklar bizim oğullarımızdır, kızlarımızın birlikte bir  gelecek kuracakları insanlardır. Eğer erkek çocuklarının başı dertteyse hepimizin başı derttedir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar