Mutluluk onay belgesi

On beş dakikadır kasanın önünde bekliyorum. Dakikalar, bulunulan  yere ve içinde hapsolunmuş zamana göre daralır ya da genişler. Kasa önünde geçen 15 dakika, yarım güne tekabül ediyor bende.Acelem var. Kederli...

On beş dakikadır kasanın önünde bekliyorum. Dakikalar, bulunulan  yere ve içinde hapsolunmuş zamana göre daralır ya da genişler. Kasa önünde geçen 15 dakika, yarım güne tekabül ediyor bende.

Acelem var. Kederli ve gamlıyım. Nurten Hanım’ın kızı için bir pijama takım alıp çıkacağım.

 Niye mi kederliyim? Nurten Hanım bizim apartmanın emektarı. Kızını merdiven silerek okuttu. Kız annesinin emeğini boşa çıkarmadı öğretmen oldu. Şimdi hem yüksek lisans hem öğretmenlik yapıyor. Nurten Hanım’ın “Ben bunu Kadir Gecesi dünyaya getirdim diye adı Kadriye”  dediği kızı, hakikaten dünya güzeli. Kaş, göz, eda, söz hepsi onda.

Geçen yaz düğününe gitmiştik. Hamile imiş. Merdivenlerden düşmüş. Nazara geldi yavrucak. Mesai arkadaşları en yakın hastaneye kaldırmış. En yakın hastane bana 15 dakika mesafede, annesi haberi alır almaz aradı. Kızına pijama ulaştırma derdinde. “Ben alırım sen merak etme” dedim. Ameliyata almışlar. Şu an pijamaya ihtiyacı olmadığını tahmin ediyorum ama... Annesini rahatlatmak için “Ben hemen bir pijama alır ulaştırırım” dedim.

Benim bazı konularda kafam hiç çalışmaz. Basiretim bağlanır denir ya. Tam öyle işte.

Eşim dedi ki, “Onun senden istediği pijama takımı değil. Unuttun mu o sana İmdat Hanım diyor. Kimsesizliğin verdiği sıkıntı ile doktorları tanıyan birini bulmak istiyor senin aracılığınla.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 317 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 231 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 149 Okunma Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar