Türkiye’de sosyolojik “iç görü” neden eksik?

-I- Çarşamba günü yayınladığım yazıya en ziyade İmam Hatip lisesi öğretmenlerinden geri dönüş geldi. Bir de yıllardır sizin yazılarınızı okutuyorum kızlarıma ama hiçbir...

-I-

Çarşamba günü yayınladığım yazıya en ziyade İmam Hatip lisesi öğretmenlerinden geri dönüş geldi. Bir de yıllardır sizin yazılarınızı okutuyorum kızlarıma ama hiçbir değişim olmadı diyen bir babanın tiviti oldu.

 Bu satırların yazarı antibiyotik niyetine cümleler kurmuyor ki “hasta yakınları”nın verdiğiniz reçete hiç işe yaramadı şikayetlerini ciddiye alalım. Dolayısıyla bahsi geçen tiviti parantez içine alarak müsaadenizle İmam Hatip Lisesi öğrencileri üzerine fikrimi yoracağım.  

Yıllardır İmam-Hatip Liselerinden davet alırım. Davete icabet ettiğim okullarda, öğretmenler biraz da gururla roman okumadıklarını, dolayısıyla benim romanlarımı da okumadıklarını söylüyorlar. Benim romanlarımı okumadıkları için çok şey kaybetmezler. Ama roman okumadıkları için hayatı kavramakta güçlük çektikleri/çekecekleri kesin.

Roman okumadığını söyleyen hocalara peki öğrencilerinize, kibri, gururu, saygıyı, cesareti, ahmaklığı, ihaneti, israfı ve aşkı (o yaş çocuklarının üzerinde en çok konuşmak istedikleri konu...) nasıl anlatıyorsunuz diye soruyorum.

Cevap yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Negatif nasihatler ile insan-ı kâmil değil, esfel-i safilîn olunur... 22 Mart 2024 | 314 Okunma Anlam dünyamızın duvarlarını dinleyerek öreriz 15 Mart 2024 | 198 Okunma “Hasta denetimi, imaj yönetimi” 08 Mart 2024 | 200 Okunma Bir arpa boyu yol, tesettürlü özne her kesime hâlâ yabancı... 01 Mart 2024 | 413 Okunma “Benim yanlışım senin hakikatini kovar” korosu... 23 Şubat 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar